Про це повідомляє журнал «Садівництво по-українськи».
«Беррі Трейд» з низькоякісної ягоди виготовляє пюре, полуничное та малинове.
Суть виробництва така: «Беррі Трейд» купує ягоду не найкращої якості 3-ї або 4-ї категорії, яка може бути побитою, після дощу, ушкоджена, але головне, щоб без плісняви та гнилі.
Господарство швидко відправляє цю сировину на інспекційний стіл, де вона проходить ручну та магнітну інспекцію: прибирають сторонні домішки. Далі ягоду мелють, охолоджують та заливають у харчові бочки по 165 кг або автоцистерни 22‒23 тонни.
Основні постачальники сировини – понад 100 малих та середніх підприємств із західних та південних областей, а також звичайні люди. Це ті, кому не пощастило: або град побив ягоду, або пошкодили незначні хвороби, розповідає Книжицький. Для такого типу перероблення вимоги до якості не є настільки суворі, як на заморожування або сушіння, що надзвичайно важливо для малого та середнього бізнесу, особливо за погіршених погодних умов.