Меню на Новий рік 2020: що приготувати на святковий стіл

Традиційними стравами на Новий рік вважаються салат "Олів'є" та оселедець під "шубою", але є і кращі рецепти.
Новий рік вже майже на порозі, тому багато господинь задумалися, що ж подати на стіл у це свято. Меню на Новий рік, де є рецепти салатів, закусок і гарячих страв, склав УНІАН lite.
[ads-post]
Оскільки символ 2020-го - Щур, на столі повинні бути сир, горіхи, м'ясо (але не яловичина) та фрукти.

Закуски на Новий рік 2020

Фаршировані яйця "Мишки"

Для приготування вам знадобиться: яйця – 6 шт.; майонез – 2 ст. л; гірчиця – 1 ч. л; сіль, перець – за смаком; варіть яйця на повільному вогні протягом 10 хвилин.
Холодні яйця очистити й розрізати уздовж навпіл. Вийняти жовтки та помістити в миску з майонезом і гірчицею, посолити, поперчити й розім'яти до отримання однорідної пасти. Потім цією сумішшю начинити яєчні білки. Для того, щоб наші фаршировані яйця перетворилися на мишок, зробіть вушка з яєчного білка, очі - з горошин чорного перцю, ніс - з червоного перцю, а вуса - із сиру косичка (його волокон).

Канапе із сьомгою
Для приготування цієї простої страви вам знадобиться чорний хліб, масло, листя салату, лимон, оливки або маслини, сьомга й шпажки. Беремо чорний хліб, намащуємо маслом, потім кладемо шматочок сьомги, з одного боку під рибу - півкільце тоненько нарізаного лимона і листя салату. На сьомгу кладемо оливку або маслину, за допомогою шпажки фіксуємо ці смаколики на хлібі. Вуаля, все готово!


Жульєн у тарталетках

Для приготування жульєна в тарталетках знадобиться: куряче філе - 2 шт; гриби печериці - 400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт; сир твердий - 150-200 г; тарталетки (або горщики); сметана - 400 г; олія; масло - 30 г; сіль, перець.

Спочатку відваріть куряче філе, гриби й цибулю дрібно наріжте. На сковорідці розтопіть масло і додайте в нього цибулю, підсмажте його на маленькому вогні протягом 15 хвилин. Гриби обсмажте на сухій сковороді без олії, коли вони випустять вологу, можна додати трохи олії й посолити. Сир натираємо на дрібній тертці, а варене філе нарізаємо на маленькі шматочки. Готові цибулю, гриби й курку змішуємо зі сметаною. Отриману масу покладіть у тарталетки й посипте зверху тертим сиром. Потім відправте їх у духовку на кілька хвилин, поки не розплавиться сир.

Меню на Новий рік 2020: гарячі страви

Запечена курка

Для приготування вам знадобиться: курка - 1 шт; олія - 3 ст. л; гірчиця - 2 ст. л; часник - 2 зубчики; сіль, перець - за смаком; листя салату або інша зелень - для прикраси; апельсин або лимон - 1 шт.
Приготуйте маринад з олії, часнику, гірчиці, солі й перцю. Курку розрізати по грудці, добре змастіть маринадом всередині та зовні, залиште на 20-30 хвилин. Покладіть курку на деко й відправте в духовку на 20 хвилин при температурі 220 градусів. Потім при 180 градусах доведіть м'ясо до готовності. Для прикрашання страви використовуйте, наприклад, листя салату і нарізаний кружечками апельсин, їх можна викласти на тарілку, а на них викласти курку.

Медальйони у беконі

Для приготування вам знадобиться: свиняча вирізка - 500 г; бекон - 100 г; рослинна олія; сіль, перець - за смаком.
Свинячу вирізку посоліть і поперчіть, оберніть беконом і наріжте гострим ножем на медальйони товщиною до 3 см. Сковороду слід змастити олією й обсмажити нарізану вирізку в беконі з обох сторін до готовності. Подавати можна зі свіжими або вареними овочами.


Тушкований кролик

Для приготування вам знадобиться: м'яса кролика - 0,5 кг; біле сухе вино - 150 мл; помідори черрі - 6 шт; розмарин; маслини - до 12 шт; часник - 2 зубчики; борошно - 1 ст. л; оливкова олія; сіль, перець - за смаком.
М'ясо кролика помийте та обсушіть паперовим рушником, потім приправте сіллю й перцем. На сковороді обсмажте трохи розмарину та 1 зубчик часнику до рум'яного кольору, потім висипте в окрему тарілку. Обваляйте м'ясо у борошні й обсмажте на сильному вогні до утворення рум'яної скоринки, перекладіть на деко. До кролика додайте дрібно порізаний зубчик часнику, гілочку розмарину, маслини й розрізані помідори черрі. Потім додайте вино, накрийте кришкою та тушкуйте в духовці до 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Салати на Новий рік 2020: новорічне меню

Рецепт салату "Цезар"

Для приготування знадобиться: куряче філе - 400 г; салат Айсберг - 1 качан; помідори черрі - 200 г; сир пармезан -100 г; половинка білого хліба; часник - 2 зубчики; оливкова олія - 3 ст. л; сіль - за смаком. Для соусу: яйця - 2 шт; гірчиця - 2 ч. л; лимонний сік - 3 ст. л; оливкова олія - 3 ст. л; пармезан; сіль - за смаком.
Наріжте кубиками білий хліб і викладіть на деко. Оливкову олію треба вилити в невелику миску і вичавити в неї часник. Підігріти трохи суміш у мікрохвильовій печі. Потім змастіть хліб олією з часником і відправте в розігріту до 180 духовку на 10-15 хвилин. Куряче філе наріжте невеликими шматками, посоліть, поперчіть й обсмажте на невеликій кількості олії. Потім помийте салат порвіть його руками на великі шматки.
Для соусу необхідно яйця кімнатної температури опустити в киплячу воду на одну хвилину. Потім потрібно вилити яйця в миску, додати лимонний сік, гірчицю, олію, трохи тертого пармезану і збити все блендером. Викласти на тарілку листя салату, зверху викласти курку, порізані навпіл або на чверті помідори черрі, нарізаний тонкими скибочками пармезан та грінки. Зверху полити соусом.

З тунцем й овочами

Для приготування вам знадобиться: тунець, консервований у власному соку -180 г; айсберг – 100 г; оливки – 50 г; яйця – 3 шт.; огірки – 2 шт.; помідори черрі – 5 штук; цибуля – 1 шт.; олія оливкова – 3 ст. л.; сіль, перець – за смаком.
Миємо огірки та ріжемо великими кубиками. Черрі ріжемо вздовж на дві частини, а цибулю ріжемо півкільцями. Яйця варимо, чистимо і розрізаємо кожне на 4 частини. Тунець ділимо на шматочки. Об'єднуємо всі інгредієнти, в тому числі й оливки. Солимо, перчимо. Заправляємо оливковою олією. Перемішуємо. Викладаємо в салатник, попередньо встелений листям айсберга.


Олів'є

Для приготування салату "Олів'є" знадобляться: картопля - 6 шт; морква - 2 шт; яйця - 6 шт; варена ковбаса - 500 г; горошок консервований - 1 банка; солоні огірки - 4 шт; майонез; сіль - за смаком.
Моркву і картоплю відварити в "мундирах". Зварити яйця. Овочі почистити й нарізати кубиками. Таким же способом нарізати яйця, ковбасу й огірки, додати горошок. Додати в салат сіль та заправити майонезом, перемішати.

 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення